Sprankelende Champagnes voor een magische kerst

 

De kerstdagen staan voor de deur en niets verhoogt de feestvreugde meer dan het perfecte glas champagne. Bij TO-MI Champagne hebben we een zorgvuldig uitgekozen selectie van speciale flessen die elke kerstmaaltijd verrijken. Of je nu kiest voor een traditioneel diner of een modernere twist, wij hebben de perfecte champagne voor jou.

 

Gebraden kalkoen of kip – Gebraden kalkoen met cranberrysaus vraagt om een champagne met voldoende fruit als aanvulling, maar vergeet alle bijgerechten niet. Wij zouden iets aanraden dat zowel complex als fruitig is, en onze keuze zou Dauby Millésime Brut premier Cru zijn. De rosé van Dauby heeft zoveel roodfruitkarakter dat hij bijna de cranberrysaus zou kunnen nabootsen en een echte topper zou kunnen zijn aan de kerstdinertafel.

Rosbief of lamsvlees – Traditioneel gecombineerd met rode wijnen, dit kan uitstekend werken met een Blanc de Noirs of zwaardere Pinot Noir – een echte gastronomische champagne en heeft genoeg kracht voor geroosterd rood vlees.

Vegetarisch – Misschien gebaseerd op pompoen, pompoen of wortelgroenten, vraagt een ‘vegetarisch braadstuk’ om een wijn met impactvol fruit. Geniet van de foodie Alfred Tritant Mes Racines vanwege zijn rijke aroma’s en scherpe mondgevoel.

Een hartigere maaltijd, op basis van paddenstoelen of truffel (of beide), is ideaal terrein voor een champagne die de serieuze kant van Pinot Noir benadrukt: Payelle Brut Nature Grand Cru doet dit op briljante wijze.

Zeevruchten – Als ‘Fruits de la Mer’ het thema is van uw feestmaaltijd, dan kan het moeilijk misgaan met champagne. Schonere stijlen, vooral frisse Blanc des Blancs, werken enorm goed bij koude schaal- en schelpdieren. De Blanc des Blancs van Dauby, Vignon en Alfred Tritant zijn geweldige opties. Gerookte zalm heeft iets nodig met een iets bredere smaak. Alfred Tritant L’Instant Blanc zou magisch zijn bij blini’s van gerookte zalm. Geroosterde zeevruchten, misschien met een decadent boterachtige saus, zijn het ideale excuus om de bijzondere, prachtig rijke Dauby Blanc de Blanc te drinken.

TO-MI Champagne wenst jou een prachtig kerstfeest met hopelijk veel momenten om te genieten van een glas (of twee) van onze prachtige champagnes!

Winkelwagen
Scroll to Top