To-MI-CHAMPAGNE

CHAMPAGNEHUIZEN

KLEIN EN ONAFHANKELIJK

Onze champagnes komen van ambachtelijke champagnemakers, geselecteerd uit de mooiste gebieden van de Champagnestreek, elk erkend voor de karakteristieke smaak en superieure kwaliteit. Zij maken hun champagnes volledig in eigen lokalen en/of kelders. Bovendien gebruiken zij druiven die van eigen wijngaarden zijn geoogst. Onze champagnemakers hebben liefde voor hun product en beschermen met passie de kwaliteit en het unieke karakter van hun eigen terroir.

Hieronder de champagnemakers, waarmee wij dankbaar samenwerken.

MICHEL ARNOULD ET FILS

Het champagnehuis Michel Arnould is een klein onafhankelijk familiedomein uit Verzenay. De geschiedenis van het huis gaat terug tot het einde van de 19e eeuw; eerst als kwekers van wijnstokken en later als producent van champagne. Michel Arnould verbouwt al zijn druiven op eigen wijngaarden en hebben daarmee ook de Grand Cru status. De aangeplante wijnstokken in de wijngaard zijn voornamelijk pinot noir, zoals de traditie in dit deelgebied voorschrijft. Vandaag de dag zetten Patrick en zwager Thierry de familietraditie voort: wijnbouwers/-makers die steeds authentieke cuvées creëren.

Dauby Mère & Fils

Dauby Mère et Fils Champagne is een bijzondere champagnemaker in Ay.

Ay is een dorp midden in de Champagne streek met vele mooie kleine Champagnehuizen met kwaliteit. Ay is een van de 17 grand cru-gemeenten van de Champagne, dus gegarandeerde kwaliteit.

Dauby kenmerkt zich als champagnemaker door de relatief lange rijping van de champagne in eikenhouten vaten  en de fles met de bijhorende hogere kwaliteit en complexere smaak, met de kenmerkende brioche tonen veroorzaakt door de lange rijping.

Dauby heeft een mooie grote champagne kelder die op de werelderfgoedlijst van Unesco staat.

PAYELLE PÈRE ET FILS

Champagnehuis Payelle père et fils is een klein champagnehuis opgericht in 1952. De familie Payelle bewerkt al drie generaties lang hun percelen op de hellingen van Ambonnay, waar enkel grand cru champagnes gemaakt worden. Het huis heeft het productieproces helemaal zelf in de hand: van het oogsten van de druiven tot het uiteindelijk bottelen van de champagne. Elke stap wordt uitgevoerd met respect voor de Champagne-traditie, volgens de methoden die van vader op zoon zijn ingeprent om een ​​unieke stijl te creëren die het karakter van de wijngaard weerspiegelt. Elegantie en finesse zijn de sleutelwoorden die de champagnes van Payelle kenmerken.

ALFRED TRITANT

Stap in de wereld van Champagnehuis Alfred Tritant, waar traditie en vakmanschap sinds 1930 samenkomen. Gelegen in het hart van Bouzy, creëert dit familiebedrijf Grand Cru champagnes die de essentie van hun uitzonderlijke terroirs vangen. Met Jean-Luc Weber-Tritant aan het roer, biedt Alfred Tritant een reeks champagnes die de unieke persoonlijkheid van Bouzy en Ambonnay weerspiegelen. Proef de passie en het erfgoed in elke fles, van hun bruisende Grand Crus tot de beroemde Bouzy Rouge. Elke champagne van Alfred Tritant is een meesterwerk, gekenmerkt door een rijke complexiteit en een verfijnde balans, weerspiegelend de diepte en diversiteit van de Grand Cru wijngaarden van Bouzy en Ambonnay.

VIGNON PÈRE ET FILS

Ontdek de authentieke wereld van Champagne Vignon Père et Fils, een familiebedrijf met een rijke geschiedenis in Verzenay. Met een focus op duurzame wijnbouw en mono-cru productie, biedt dit huis champagnes die de unieke kenmerken van hun terroir en oogstjaar belichamen. Beleef de passie van Stéphane voor vakmanschap en duurzaamheid, en proef de uitzonderlijke kwaliteit die voortkomt uit hun 55 percelen. Champagne Vignon Père et Fils staat voor authenticiteit, kwaliteit en een diepe verbondenheid met hun land. Elke fles van Vignon Père et Fils is een expressie van hun Grand Cru terroirs, met een verfijnde complexiteit en een levendige, elegante smaak die de essentie van Verzenay weerspiegelt.

Inschrijven nieuwsbrief
Ontvang onze actuele champagneaanbiedingen, nieuws maar ook informatie & tips voor het perfecte champagnegenot!
Momentje...

Bedankt voor je inschrijving!

Ik verklaar mij akkoord met de voorwaarden.

Winkelwagen
Scroll to Top